Kakelkrant van Sprakeloos 55: Mark Rutte lijkt op Yup van ’t Hek

Hoe gaat die ook al weer, die volkswijsheid tevens marketingregel: Een reputatie opbouwen kost tijd, afbreken is zo gebeurd. Het Heineken-concern kent de inktzwarte waarheid van dit gezegde. Er zullen ongetwijfeld miljoenen besteed zijn om een alcoholvrij-biertje in de markt te zetten toentertijd en slechts 1 lolbroek op nieuwjaarsavond maakt een grapje. Buckler is erdoor uit de markt geprezen. Et l’hisoire se répète, iedere keer maar weer op alle terreinen.

Bijvoorbeeld de imagoschade die Geert Wilders denkt te moeten aanbrengen om de Oost-Europeanen en dan met name de Polen te treiteren. Het is rond stuitend en dom, maar daarmee ìs er nog niet meteen imagoschade aan de BV Nederland. Ook Polen, Roemenen en Tsjechen begrijpen heus wel dat ieder land zijn gekken herbergt en bij ons heet ie toevallig ome Geert. So far, so good. Maar als het hoogste gezag, na de koningin, onze hofharlekijn Mark Rutte niet meer kan doen dan dom lachen, ontkennen en wegwuiven, dan begint er imagoschade te ontstaan.

Nederland mag dan af en toe aanschuiven bij de G20, maar is dat ook niet mede dankzij de Turken, Marokkanen en meer recent de Polen? Wij hebben de afgelopen decennia blijkbaar meer werk kunnen genereren dan wij als Nederlanders alleen klaar konden krijgen. Fijn dat er dus mensen zijn die onze economie helpen. Ik begrijp heus wel dat er sprake is van een win-win situatie, want ook de Poolse arbeiders in de kassen en de bouw zijn niet gek en werken niet voor niets heel hard. Het in standhouden van goede arbeidsverhoudingen met onze fellow-Europeanen is daarom erg belangrijk. Ik denk daarbij in eerste instantie nog niet eens aan ethische bezwaren tegen de carnavalskolder die Geert Wilders uitbraakt. Het is vooral de economische schade die kan ontstaan.

Geert Wilders mag dan treiteren en zuigen voor eigen gewin om te kijken of Henk en Ingrid er nog intrappen. Misschien lukt het hem weer voor even. Het is vooral Mark Rutte en zijn kabinetskliek die Nederland imagoschade bezorgen door niet te re(a)geren. Als we niet uitkijken zal het Nederland met Rutte vergaan zo als Buckler. En Mark Rutte? Die kunnen we de grote Yup-award gaan geven. En met een Yup-award op zak liggen de Europese baantjes in de toekomst niet voor het oprapen, ook niet voor Mark Rutte.

3 gedachtes over “Kakelkrant van Sprakeloos 55: Mark Rutte lijkt op Yup van ’t Hek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s