Terug op het ’t (be) ….Percksepad

Wat is er mis? Zijn er vandalen geweest om de  wegbewijzering te vernielen? Nee, hoor wees gerust, de titel was alleen maar een hele flauwe woordgrap om extra mensen te lokken naar mijn blogje. Want ik heb hedenochtend rond de Rijkerswoerdse Plassen een hele fijne wandeling gemaakt. Het andere deel van ’t Percksepad had ik al in oktober 2023 gelopen met de krokettenbrigade. Toen was ik nog herstellende van een enkelblessure. Het tweede deel lag nog open om geconsumeerd te worden. Deel 1 was al goed, deel 2 lag in de volle ochtendzon en samen is het een fijne afwisselende wandeling.

Ochtendstond, goud in de mond. Ik kom niet systematisch te laat op het werk, maar op vrije dagen doe ik het bij voorkeur rustig aan. Dus een half uur later dan gepland, half tien, startte ik het tweede rondje. Ik ben dan verbaasd hoeveel mensen al op en rond de recreatieplas aanwezig zijn. Trimmers, gymnastiek-ers, hondenuitlaters, de eerste zonnebaders en zwemmers en ook, net zoals ik, gewone wandelaars al dan niet met hond. Eenmaal een beetje van de weg, verdwijnt de stad. Zoemgeluiden van het verkeer zijn nooit helemaal weg, maar het is prachtig te ervaren dat het groen en het water de stad als het ware naar de naar de achtergrond absorbeert. Ik moet denken aan Central Park in New York. Graag zou ik nu vertellen over mijn ervaringen aldaar, maar ik ben er nooit geweest. Maar het lijkt me een geweldige ervaring om de drukte van de stad in het misschien wel bekendste park van de wereld te kunnen ontlopen. Ik heb niet echt een bucketlist, maar mocht ik deze nodig hebben, heb ik in ieder geval al één wens.

Mijn tweede verbazing was de schoonheid van de gecreëerde natuur. Ik was, hoewel slechts 15 kilometers hemelsbreed woonachtig van deze plek, nog nooit echt bij de plassen geweest. Mijn idee van een hoop kindergeschreeuw en opgeblazen geparadeer van puberale jongens en meisjes kwam niet uit. Niets mis mee trouwens, maar ik ben de doelgroep niet. Een heerlijke wandeling in de ochtendzon en veel kiekjes geschoten. (zie ook Instagram account titiissprakeloos). Een blauwe lucht en een redelijk toestel en ieder plaatje is min of meer geslaagd. Je zou kunnen stellen dat Rijkerswoerd best wel kiekjesgeniek is.

Plaats een reactie