Ongewoon verslag van het Errekomsepad

Na een fijne wandeling op het Errekomsepad in Erichem en Buren bekijk ik de ‘lucky shots’ op mijn mobiel. En tot mijn stomme verbazing is bovenstaande foto het exemplaar dat me het meest intrigeert. Waarom? Tijdens de wandeling viel me het gebouw al op. Ik heb in ieder geval de moeite genomen om de schoorsteen en beide gebouwen met bomen op één plaatje te krijgen. Dat is min of meer gelukt, hoewel het beoogde lijnenspel tussen de onderdelen op de foto misschien nog wat oefening vergt. Kijkend naar de foto ben ik blij dat de bloemetjes op de voorgrond wel weer wat klompenpad gevoel geven. Wat is dit voor een gebouw? Wat voor een bedrijf zat er? Ik ga er maar van uit dat het niet meer in gebruik is. Of misschien wel? Het heeft iets Oostblokachtigs, of in ieder geval iets uit de vluchtige wederopbouw van de jaren vijftig uit de vorige eeuw. Wat voor geheime procedés werden er gefabriceerd? Het is, hoewel ik niet in de business zit, overigens een ideaal pand om hennep te verbouwen. Googlemaps gaf voor mij geen oplossingen bij al deze vragen. Kijk dat is één van de charmes van Klompenpaden, ook minder pittoreske bezienswaardigheden kunnen een klompenpad aantrekkelijk maken. Want wat denkt u van onderstaande exemplaar?

Nu bestaat de indruk dat het Errekomsepad een rariteitenkabinet is. U had van Buren en de omliggende fruitteelt andere foto’s verwacht. Ik vond het een heel prettig pad om te lopen. De fruitbomen, zo leerden wij in een landwinkel tussen Erichem en Buren, hadden dit jaar een gefaseerde bloei, dus het is niet meteen alles aan kleur dat je tegemoet komt.

Om een meer objectieve indruk te krijgen van het Errekomsepad hieronder mijn favoriete foto’s van de dag. Ik laat de bovenstaande foto’s maar even buiten beschouwen. Voor nog meer foto’s zie ook Instagram account titiissprakeloos

O ja, en er waren inderdaad fruitbomen tijdens de wandeling te bewonderen. Missie geslaagd.

Plaats een reactie