Op de helft kregen we…..het Staickheimerpad

Wat van ver komt is lekker en mooi. Soms is dat waar zoals bijvoorbeeld eten uit India of Thailand, of folkloristische dansen van de Masai of Bali, of een onbereikbare vakantieliefde of…..Maar soms is het om de hoek ook heel aardig en dan druk ik me over het Staickheimerpad nog zachtjes uit. Montferland en het Bergsche Bos, we kennen het wel. Een paar keer paar jaar maken we een rondje met onze hond en dan vaak hetzelfde rondje. Maar met de opening van een nieuw klompenpad wist ik, deze is van mij. Dan zit ik precies op de helft van de 132 dus ik heb enig recht van vergelijken. Allemachtig, wat een mooi pad en wat is de veelzijdigheid toch dicht bij huis.

Ik kan me in superlatieven uitlaten, maar enthousiast ben ik wel over de afwisseling van de wandeling in ’s Heerenberg en Stokkum. En het geeft meteen houvast en vertrouwen voor eventueel een vakantie in Nederland. Er is genoeg dat heeft dit klompenpad, maar ook die andere 65 me inmiddels wel geleerd. Natuurlijk is het reliëf hier ter plekke niet het Alpengebied, is het uitzicht dankzij het heiige weer niet zoals boven op een bergtop, maar mooi is het wel, zeker voor een zondagsmiddagwandeling.

Op de uitkijktoren met zicht op Arnhem, Nijmegen, Zutphen en diep in Duitsland, met helder weer uiteraard.

Ik denk dat de foto’s het werk maar moeten doen. Zondagmiddag waren we niet de enige op het pad, maar ik denk op een doordeweekse dag dat je in alle rust kunt genieten van bos, berg en boerenlandschap. Een dagje uit of zelfs een vakantiewaardige omgeving bij mij in de achtertuin waarvan ik niet weet of het Achterhoek is of De Liemers. Volgens de kaarten die ik heb ingezien is het De Liemers, maar de Achterhoekse Vlag is veelvuldig aanwezig. Ze voelen zich waarschijnlijk Achterhoeker en wat maakt het uit, mooi is mooi, Achterhoek of Liemers, maakt niet uit. En even voor de goede orde, ik word door de plaatselijke Horeca niet betaald om mensen en masse dit pad op te sturen. Maar als ze achteraf een bijdrage willen sturen, be my guest.

De kerktoren van Hoog-Elten op de Achtergrond, goed kijken, maar hij is er wel.

Meer en andere foto’s zie ook Instagram account titiissprakeloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s