Een gros woorden voor de week (18 juli 2021)

Nederlanders en water, het is een natuurlijke twee-eenheid die ook werkt in moeilijke omstandigheden. Nu is de mens, dus ook de Nederlander nog niet in staat alle natuurelementen te regisseren. Als het hemelwater te overvloedig is, kunnen er problemen ontstaan. Ik kijk met bewondering hoe waterwerken de laatste jaren zijn gecreëerd om hoogwaterrampen enigszins te temperen. Maar als het water ons aan de lip staat zijn we niet altijd zo koelbloedig. We verbazen ons dat er een rampspoed dreigt door ons eigen toedoen. Sluiswachter Rutte heeft niet gefunctioneerd, zijn assistent De Jonge was met zijn ‘Jansendansen’ ronduit roekeloos. We propageren vrijheid, zetten de sluizen wagenwijd open en we negeren de gevolgen waartoe dit logischerwijs kan leiden. Erger nog, velen zien geen ‘hoog water’. De besmettingen lopen op. Waren we hierin ook maar allemaal heuse  Hansjes Brinker. Wij laten liever de Florence Nightingales weer ploeteren.

Een gedachte over “Een gros woorden voor de week (18 juli 2021)

  1. Pingback: De afsluitende 144 woorden (30 oktober 2021) | sprakeloos verhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s