Alles draait…….

20200413_152041

Een eerste blik uit het raam en je ziet het niet, maar het is nog steeds lockdown en Corona beheerst nog steeds alles. Alles? Ja alles de politiek, de sociale verhoudingen, de vrijetijdsbesteding en misschien wel voor een lange tijd de psyche van de mens. Op een uitzondering na dat niet verandert, de eerste blik uit het raam blijft de eerste blik uit het raam en is bijzonder aangenaam. In korte tijd staan deze bomen,  voor in in het speelplantsoen, in bloei. Het gaat altijd heel snel en over een week is de schoonheid alweer verdwenen. De ochtend is goed begonnen dus.

20200413_152003

Het is niet zo dat ik daar speciaal nu van geniet, de bomenpracht bewonder ik al jaren achtereen. Maar ze zeggen dat je in de tijd van verstilling van de kleine dingen moet genieten. Een hele domme opmerking is dat trouwens, want je moet er altijd van genieten, nu, volgend jaar en alle daarop volgende jaren, zoals ik er in voorgaande jaren ook van genoten heb. Over verstilling gesproken, het achtergrond geluid is veel meer op de achtergrond. Auto’s, treinen en vliegtuigen moeten zich gedeisd houden. Drie decibels is het stiller dan in januari 2020 en dat schijnt best heel veel te zijn. Het heeft ook een nadeel. De altijd al irritante vinkenslag is daardoor nog nadrukkelijker aanwezig. Het overstemt zelfs de veel aangenamere geluiden van andere vogelsoorten. Ik heb ergens gehoord dat naarmate de dagen gaan lengen de vinkenslag mooier wordt. Het gebrek aan testosteron zorgt ervoor dat we in eerste instantie geconfronteerd worden met de mannetjesvink die nog niet klaar is voor het echte werk. Vandaag hoorde ik nog haperende en lelijke geluiden. Het  beestje is blijkbaar nog niet geil genoeg en zijn ‘gezang’ overstemt zelfs allerlei klussende buurmannen met hun mannelijkheid vergrotende machines. Ja dat gaat ook gewoon door merken we aan de drukte bij de bouwmarkten.

20200413_153015

13 april 2020

De ochtend is dus goed begonnen en volgens mij voor de derde keer in de laatste tien jaar vraag ik me af wat voor boom het eigenlijk is. En waarom dat is de psychologiseren we nog wel een keer. Maar wie het weet mag het zeggen.

Ter versterking van bovenstaande een nummer van Ellen ten Damme met misschien wel het allermooiste liedje van de laatste tien jaar, met een prachtige clip die in deze Coronatijd weer een heel andere dimensie krijgt. Alles draait….. Echt een aanrader!!!!!!!

En dat alles draait bewijst een foto van 12 april 2017

20170412_113620 1

2 gedachtes over “Alles draait…….

 1. Hier is niets te merken van stilte, volgens mij is het hier nog erger dan anders. De buren in het blok links van mij, precies tegen mijn voortuin, hebben een elektrische zaag om tegen mijn schutting aan, plankje door te zagen, om hun hele huis en dat van het hele huizenblok, van schrootjes te voorzien (geloof ik).
  De andere buren … en ik schuur met een elektrische schuurmachine de tuinset kaal, en de schuur.
  Op het speelterrein met schommel en weet ik wat, is het heel druk met een hoop schreeuwende kinderen. En de andere buurvrouw die haar auto altijd recht voor ons huis zet moet heel vaak een rondje om de rotonde maken om haar frustratie kwijt te raken, bonkende “muziek” gaat dan keihard aan, en ze scheurt weg en komt even later net zo scheurend weer terug, soms wel 6 keer per dag (dat ik het zie of hoor).
  Mensen krijgen nog steeds veel bezoek, zitten dan zoals altijd, met minimaal 10 man buiten te drinken, lallen en harde muziek erbij.
  Volgens mij is hier alles hetzelfde, maar dan iets erger dan anders.
  Als er een psychologisch effect ontstaat is het vanwege het lawaai aldoor, niet vanwege de beperkingen.
  Maar kom, ik ga nog even de heg snoeien met de elektrische heggenschaar. Mij hoor je niet klagen. Ik hoef nergens heen, lekker thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s