Begrip, van de dag (30) Linda in de prostitutie

 

LINDA IN DE PROSTITUTIE

Vandaag staat in het teken van onderzoek. Dat wist ik toen een oude Linda, via een collega van mijn vrouw, naast de Trouw lag. Het onderwerp van de Linda 134 was Meisjes van Plezier. Ik wist al dat het ochtendblad moest wachten, want ik wilde weten wat Linda, of in ieder geval de samenstellers van het blad nu over de meisjes van plezier te melden had. Zouden ze het Zweedse model aanhangen waarbij hoerenloperij strafbaar is, of gaan ze uit van de romantische hoerenmadam die de boel bestiert, de meisjes beschermt en de mannen zo nodig opvoedt? Komen de misstanden en onvrijwilligheid aan de orde of is de prostitué de zelfverkozen ZZP’er die net als ieder andere baan de lusten en de lasten accepteert? Ik weet dat ik niet tot de doelgroep van het maandblad Linda behoor, maar dit vraagt nader onderzoek.

En dat ik niet tot de doelgroep behoor, kwam ik tijdens mijn onderzoek al snel echter. Het was even zoeken tussen de reclame naar artikelen die mij antwoord zouden kunnen geven op de onderzoeksvraag. Als we de cover mogen geloven ziet Linda de Mol het geinige er wel van in. Verwachtingsvol poseert ze in het rode raam. Maar het themanummer bevat van alles wat. Een interview met een Nederlandse pornoster, Bobi Eden, wie kent haar niet? Opvallend is dat bij de foto’s van haar en haar fotopartner de kledingmerken als aanbeveling worden benoemd. De vaste columniste Amber vertelt over de voordelen (geld en reizen, soms zijn de mannen leuk), maar ook de nadelen. Heel kort komt aan de orde de enorme misstanden en mensenhandel, maar ook prostitutieseks voor minder validen. Tot slot een aantal foto’s van meesteressen met de veelzeggende titel dat de ene meesteres de andere niet is.

Ik zei het al, ik ben niet de doelgroep, maar ik had gehoopt op iets meer meningsvormende kost. Want rationeel gezien voel ik wel wat voor het Zweedse model van strafbaarheid met inachtneming van al die misstanden. Als het zo’n eerbaar beroep is, wie wil zijn dochter nu in deze branche zien werken? Aan de andere kant is een openlijke afkeer van de hoererij ook zo zuurpruimerig en calvinistisch. En dat is ook niet iets wat ik nastreef. Maar goed, het onderzoek is afgerond en nader onderzoek is gewenst. Ik denk dat ik Ik, Jan Cremer maar eens ga herlezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s