Plasterk geen premier, JAMMER

Vlak voor de verkiezingen heb ik in mijn laatste politiek blog een belofte gedaan. Ik vermeld het zelf maar, want mijn wijze woorden werden geen hype. Niemand zal me er op attenderen.

Ik citeer:

Als er op mijn verjaardag een nieuw kabinet is stort ik €100,- voor het Leger des Heils. Als Frans Timmermans premier is geworden dan verdubbel ik dat. Een veilige weddenschap dunkt me! Ik ben trouwens op 21 mei 2024 weer jarig. Vredige verkiezingen allemaal.

Mijn voorspellingen voor de verkiezingen waren niet helemaal goed. Hoewel ik een grote winst voor de PVV al van mijlenver zag aankomen, was een nummer één positie van PvdA/GroenLinks  mogelijk wensdenken. Dat niemand met en onder Frans in de regering wilde, is gebleken. Ik kan dat begrijpen, want als links georiënteerde kiezer heb je met zulke vrienden geen vijanden nodig. Wat me verbaasd heeft dat er wel drie partijen met de PVV in zee wilden?  De rechtsradicalisering van de VVD ging  wel met 130 kilometer per uur. De snelheid waarmee het geweten van Pieter Omzigt’s NSC is vertroebeld is ongelooflijk. De oerconservatieve BBB, de boeren VVD zullen we maar zeggen, gelooft blijkbaar toch in Europa, want daar willen ze  gaan jengelen.

De uitkomst van het regeerakkoord! Dilan kraait victorie, want het bedrijfsleven kan weer verder!! Dat konden ze onder Rutte niet? De BBB kan een 100 ritten kaart naar Brussel nemen, Brussel op stelten zetten is immers leuker dan een snelweg vernielen. De zon schijnt voor Wilders’ PVV, maar ook voor zijn kiezers? De eigen bijdrage zal via de belastingen alsnog betaald worden, tenzij Shell of de agro-miljardairs een hulpfonds gaan oprichten voor de gezondheidszorg? Ik zie het niet zitten. De duurbetaalde zonnepanelen door de hardwerkende Nederlander kunnen trouwens niet goed terugverdiend worden. De energiegiganten zullen dat wel cashen.  Klasse Geert, loopjongen voor het grote geld. En Pieter, Pieter zal een hoop te onderzoeken krijgen de komende tijd. Of heeft ie al wraak genomen door de excuses van Ronald te aanvaarden mits hij zich terugtrekt als premier?

En wij als kiezers? Ik blijf een sociaaldemocraat, dus ik vind het geen probleem om alsnog een weddenschap aan te gaan voor het goede doel. Deze keer hoef ik niet te betalen, want morgen immers jarig en er is geen kabinet. Wat zullen we zeggen, binnen een half jaar alsnog verkiezingen? Zo niet, dan 100 euro en als Frans dan alsnog premier wordt, verdubbelen. Deal!! Niet dat ik gerust ben op de eventuele uitkomst. Echter als Nederland dit rechtse circus van conservatief rechts, populistisch rechts en sorry mijnheer Bosma, extreem rechts in herhaling wil. Dan stemmen we toch gewoon nog een keer. En maar kijken of er iets sociaaldemocratisch te kiezen is.

Afbeelding: 18 mei 2024

De Rijn bij Tolkamer, aan de overkant Duitsland, nu nog vredige buren. Misschien volgend jaar bewapende boten om de Gothen, Hunnen en alle anderen onverlaten weg te houden…….

3 gedachtes over “Plasterk geen premier, JAMMER

  1. Je hebt dus nog minder vertrouwen in de levensduur van het komende kabinet dan ik. Al kan het ook langer duren omdat ze er maar niet in slagen gewillige slachtoffers te vinden om er in zitting te nemen…;o)

Plaats een reactie