50 shades of grey op het Rosandepad

Het is altijd een heel gedoe om een passende titel te bedenken voor een stukje over een klompenpad. Deze was wel toepasselijk vond ik zelf vandaag op het klompenpad in Oosterbeek, het Rosandepad. Tja en in het verleden heb ik wat lesjes marketing gehad en een van de leerstellingen was, sex sells, misschien dat het dan wat meer opvalt en beter gelezen wordt. Wat zegt u, u weet niet wat 50 shades of grey is? Ik zou zeggen, houden zo en mocht u het wel weten, dan kan dit blogje mogelijk teleurstellend worden. De wandeling was dat zeker niet.

Voor vandaag had ik ondanks het grijze weer besloten dat het klompenpadseizoen 2022 geopend is. Grijs weer of niet, kiekjes maken lukt ook vandaag weer heel goed. En weet je wat het mooie is, als je al je klompenpaden achter elkaar op foto langs ziet komen (zie hiervoor ook Instagram onder de naam titiissprakeloos) dan zijn we in Nederland wel gezegend met de verschillende seizoenen die een klompenpad kleur kunnen geven. Vandaag dus wat grijzig in de Rosandepolder, het Park Hartenstein en landgoed Mariëndaal. Ik had het al eerder gelopen en wel bijna twee jaar geleden. Dat lijkt een eeuwigheid met de coronajaren die je volgens mij dubbel mag tellen. Hoewel theoretisch de mogelijkheid bestond om weer gebruik te maken van de horeca had de regering besloten, is dat er vandaag niet van gekomen. Dat komt wel weer, want ergens iets eten of drinken is ook een van de charmes van de klompenpaden. Vandaag bleef het bij een gezonde bruine boterham, een mandarijntje en een flesje water. Dat doet vermoeden dat ik een heel matig mens ben. Soms wel.

De eerste keer had ik geen blogje geschreven, dus ik had vandaag corveedienst, mezelf opgelegd. Er moeten immers 132 klompenpadenblogjes komen. Dus niet alleen een matig mens, ook nog een dwangmatig mens. Ik kan er mee leven.

De associatie 50 shades of grey komt niet alleen van het weer. Rosande komt bij mij over als een lieftallige middeleeuwse jonkvrouw. Er heeft in de Rosandepolder immers een kasteel gestaan, dus met een beetje fantasie is Rosande een vurige mooie vrouw en dan komt de titel van dit stukje toch op zijn pootjes terecht. Toch snel even googelen leert echter dat Rosande mogelijk “oprijzende zand” betekent en daarmee komt de platte betekenis van 50 tinten grijs weer beter tot zijn recht, maar is wel minder romantisch. Ik houd het maar op een jonkvrouw onder het motto ‘a dirty mind is a joy forever’

Ook de wandeling was weer aangenaam, een goed begin van het klompenpadseizoen 2022.

Plaats een reactie