Een gros woorden voor de week (17 oktober 2021)

Deze week weinig opvallende zaken. Ik heb mogelijk niet goed opgelet. Goed, er is nog geen kabinet. O ja, een kleine twitterhype rondom Sylvana Simons over dat het RIVM haar gelijk zou hebben gegeven omtrent het falende Coronabeleid van Rutte. Tromgeroffel binnen haar bubbel, maar in de rest van de media ben ik niets tegengekomen. De dansmarathon? Laat maar zitten. Derhalve een citaat uit een boek van Maya Angelou*. (p.24) (..Al de onbeantwoorde vragen uit je kinderjaren moeten uiteindelijk naar die stad teruggevoerd en daar beantwoord worden. In die vroege omgeving vinden de eerste ontmoetingen plaats met helden en boemannen, waarden en antipathieën en daar krijgen ze ook hun naam. In later jaren veranderen ze van gezicht, plaats en misschien van ras, tactiek, intensiteit en doelstelling, maar onder al die doordringbare maskers zitten voor altijd de wollenmutsengezichten van je jeugd.)

Samengevat, het probleem Nederland?

*Per toeval kwam ik dit boek tegen in onze  boekenkast, de eerste vijftig pagina’s nodigden uit om haar verzamelde werk te lezen. Een aanrader voor een ieder. Kijk maar wat je ermee doet en hoe je het interpreteert vanuit je eigen helden en boemannen! Saillant detail, ik lees op de cover dat Maya Angelou de mentor was van Operah Winfrey.

Een gedachte over “Een gros woorden voor de week (17 oktober 2021)

  1. Pingback: De afsluitende 144 woorden (30 oktober 2021) | sprakeloos verhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s