Een komootwandeling ‘in der Heimat’

Voor drie dagen een nieuwe Heimat want we zijn ‘in der Ferien’ gefahren oder gegangen? Zelf vind ik gefahren iets mooier, want actiever. Gaan heeft iets passiefs, bij fahren lijkt het nog een zoekproces. Een zoekproces naar je eigen Heimat onder nieuwe omstandigheden. Wordt het herijken van jezelf of je omstandigheden, of ben je wel tevreden. Waar moet er geschaafd worden? Kortom een introspectieve zoektocht door lekker in de verte te staren. Naar niets, naar het komende jaar of nog veel verder. Misschien is het goed om ook achterom te kijken, maar daarover zijn de meningen sterk verdeeld. Vandaag is het Heimatsproces begonnen in de Hunsrück in Duitsland. En dat is niet voor niets want de mooiste serie in jaren, of misschien wel aller tijden speelde zich af in deze omgeving. Heimat is echt een magnifieke serie over het wel en wee van de familie Simons in het fictieve dorp Shabbach. Ik ga buiten de zoektocht naar mezelf, ook de roots van de serie in de omgeving opzoeken. Misschien dat beide processen wel parallel gaan lopen. Bij aankomst eerst maar eens de directe omgeving bekeken met een echte Komootwandeling vanuit ons eigen tijdelijke onderkomen. Dat is nog eens Heimat in optima forma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s