Hänsel und Gretchen im Wald

20200812_133408

In het blog van gisteren maakte de ik de foto van de andere kant van de stad. Natuurlijk niet deze foto, want die maakte ik hier. Je weet wel wat ik bedoel,

Op zoek naar de grote man, de reus misschien wel. Dat was het thema dat ons vandaag bracht in het bos nabij Kassel. Het Bergpark Wilhelmhöhe met oude kastelen, ruïnes en de grote man natuurlijk. Dat bleek Hercules te zijn, gemaakt in opdracht van één of ander megalomane narcist uit de 19e eeuw. Maar het hele zakie staat wel op de werelderfgoedlijst. En niet onterecht.

20200812_161723

20200812_152211

Om dit te ervaren moesten we wel een kilometer of twaalf door zwaar geaccidenteerd terrein wandelen. Stijgingspercentages van meer dan 20% trotseren en dat allemaal met een schamel flesje water en zonder brood. Dat laatste is natuurlijk erg stom, want als een echt Hans en Grietje-stel dat naar hun oervader Grimm op zoek is o.a. in dit bos, mochten we natuurlijk niet verdwalen. Ik bedenk me nu dat we natuurlijk ook kiezels achter hadden kunnen laten, maar in het steenachtige terrein zouden die in het niet verdwijnen. Om een lang verhaal kort te maken, we dachten even naar de hotspots te gaan, maar we hebben de hele dag in het sprookjesachtige park gewandeld en een verdere zoektocht naar Grimm zat er niet meer in voor vandaag. Jammer misschien, maar dat zullen we nooit weten.

20200812_162332

Wel een zeer geslaagde dag met na afloop een hele te grote pizza. Ik laat niet vaak iets staan, maar moest vandaag de pizza tot winnaar verklaren. Deze gaat niet op de foto want zou toch te veel triestigheid uitstralen, alsof vakantie alleen maar om de inwendige mens gaat. Integendeel, op een lege maag en te weinig water door een bos wandelen is ook vakantie. Nu ja, er waren wel een paar etablissementen waar we de Mittagstisch konden nuttigen en dat heb ik dan ook maar gedaan. Op speciaal verzoek zullen we die dan maar, bij wijze van hoge uitzondering, even in beeld brengen. Voor het juiste Duitslandgevoel.

20200812_143004

 

Ik zeg altijd maar geen woorden, maar daden

20200812_121526

 

En namasteetjes namens ons

20200812_124716

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s