Begrip, van de dag (13) Laatste der dingen

DE LAATSTE DER DINGEN

Een speciale dag vandaag, 21 jaar geleden kwam onze eerstgeborene ter aarde. Voor het geboortekaartje hadden wij een stukje uit het liedje van Liselore Gerritsen bedacht, oktoberkind. Een optimistisch liedje dat het laatste leven dat de maand oktober de mensheid te bieden heeft bezingt. Dat is dus het eerste voor een oktoberkind. De wegtrekkende zwaluwen, de laatste zoet braam en geboren in een gouden bed van dwarrelende bladeren, de optimistische omgeving van een oktoberkind.

Vandaag kwam mij het bericht ter oren dat de Playboy stopt met het bekende naakt en mogelijk met het naakt in het algemeen. De dames worden vanaf nu decent geoffreerd en de spreekwoordelijke interviews staan op de voorgrond. Ook hier weer het laatste der dingen in oktober, twee dingen wel te verstaan. Mijn zoon kan ze bezingen als de eerste die hij zag, want nu immers 21 en echt volwassen. Hoewel het internet de oorzaak is dat het vast niet de eersten zijn want alles open en bloot te verkrijgen zodra een kind de computerknoppen kan beroeren.

Dat was vroeger wel anders. In mijn kringen een Playboy kopen was nog al wat, eigenlijk een beetje ordinair, dat deed je niet. Maar toch was ik soms best een beetje nieuwsgierig als jongeman. En ik niet alleen, want de oplages logen er niet om in de jaren tachtig, dus vele anderen durfden wel. Toen ik eindelijk een paar guldens over had en de moed verzameld om een Playboy te kopen met een air ‘ik koop een Playboy en dat is heel normaal’ vergat ik te onderzoeken wie de bekende Nederlander was. Ik kocht het Viola Holt exemplaar. Ik weet niet of het in oktober was, maar na die ervaring ook voor mij de laatste der dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s