VERWELKOM DE LENTE 2011

Begin februari 2011, de vorst zit nog in de grond en hier en daar liggen nog resten sneeuw. Een beetje, niet-sportief, mens zit binnen en in mijn geval achter de computer, blogjes te maken. Naar aanleiding van de meest belachelijke beslissing denkbaar binnen GroenLinks over Kunduz, besloot ik maar eens te gaan Twitteren. Jolande Sap stond al snel op mijn shortlist, anderen volgden. Twitteren blijkt best heel leuk te zijn. Het bied je in ieder geval de mogelijkheid om door de bril van anderen de (digitale) wereld in te kijken. Zo gebeurde het dat ik gevolgd werd door ‘Klean it’ met daarbij vrij snel de uitnodiging om op 20 maart 2011, het fictieve begin van de lente, de wereld een klein beetje mooier te maken. Ik hoefde slechts één stukje zwerfvuil op te ruimen.

‘Ik ben daar gek, is de eerste opwelling!’ of ‘Zal wel zo’n wazig type zijn.’ Maar de slogan ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ snijdt wel hout. Dus ik dacht, laat ik maar toegeeflijk zijn en het initiatief waarderen. Het waait waarschijnlijk toch wel over. Twitteraar ‘Klean it’ bleek standvastiger en ogenschijnlijk groeide zijn aanhang en eigenlijk vond ik het best een sympathiek idee. Ik twitterde maar eens naar enkele lokale kranten in de hoop meer ruchtbaarheid te krijgen, zonder resultaat. Mijn facebookvrienden werden op de hoogte gebracht en 20 maart 2011 naderde met rasse schreden.

De schaamte voorbij, ben ik de dag rustig gestart met een beetje lezen in de krant en op internet, want de geestelijke hygiëne is uiteraard ook belangrijk. Daarna volgde de Algemeen Dagelijkse Verzorging, fris en fruitig stap ik naar buiten om me voor te bereiden om 1 stukje zwerfvuil te lijf te gaan. Peace of cake.

 

En natuurlijk ga ik niet voor 1 stukje zwerfvuil dus ik neem mijn maatregelen. Een plastic zak en paar handschoene en neem afscheid van de stoel die me eigenlijk ook wel toelachte bij de eerste lentezon. Uit de wind is het lekker, maar De Lente Verwelkomen kan ook anders. Ik heb het Klean it belooft: een man een man, een woord een woord

 

 

 

 

Hieronder volgt een foto-impressie van een parkje in de buurt. Het kostte me al met al twintig minuten, inclusief fotograferen om een zak zwervuil bij elkaar te krijgen. In de wetenschap dat er nog veel ligt, bedenk ik wat 20 mensen zouden kunnen doen in een kwartier, laat staan 100 mensen.

Plastic en papier gevonden, maar ook oud&nieuw was nog nadrukkelijk aanwezig alsmede de uitingen van het carnaval. Rondom een school in de buurt lagen heel veel pakjes drinken, maar ook blikjes bier zijn gevonden. Hondedrollen waren ook talrijk aanwezig, met permissie heb ik die maar laten liggen.

Het totale resultaat van ruim een kwartier wandelen in de zon:

En vanavond is het weer helder, dus de maan kan zijn gang weer gaan, maar komt nu net een beetje minder vuil tegen, althans hier in Duiven.

 

Vol verwachting scheen de maan afgelopen nacht, in de wetenschap dat De Lente Verwelkomt  gaat worden.

11 gedachtes over “VERWELKOM DE LENTE 2011

 1. Flauw Sprakeloos, je had die hondendrollen en passant toch ook wel effe mee kunnen klikoën? Daar bestaan toch bepaalde zakjes voor, kan je zo aanvragen bij de gemeente.
  Met 2 honden liep ik ook altijd met die zakjes en stront-schep rond, eigenlijk voor Jan Lul terwijl ik een vermogen, nou een vermogen, aan hondenbelasting betaal.
  Je hebt het toch maar gedaan en dat vind ik goed van je.

  • Maadje, ik vind veel honden erg leuk, maar ben niet zo voorstander om ze langdurig in mijn eigen huis te hebben, ’s zomers hebben we twee weken een oppas labrador en dat is voldoende. Minder leuk aan honden is de poep en vooral de niet opgeruimde poep, maar troost je, de hondestront die ik vandaag tegenkwam was allemaal legaal gedraaid op de veldjes in de buurt, want op die veldjes hoeven de eigenaren zelfs geen zakje meer te gebruiken, want daar zorgt de gemeente op gezette tijden voor. De gezette tijden waren deze middag nog niet aangebroken, vandaar mijn ietwat geïrriteerde stemming.
   Maar zo’n zakje is wel een vies gebeuren.
   Veel wandelplezier de komende dagen, want het blijft mooi lenteweer.

 2. Pingback: De lente verwelkomen 2011 | Blog In Blik

 3. Hartelijk bedankt voor je blog!
  Ben zeker van plan om het volgend jaar weer te doen.
  Ook al was het plan 16,7 milj mensen zo “gek” te krijgen vuil op te rapen, voelt het geweldig dat er meer dan 1000 mensen aan mee gedaan hebben!

  Ik hoop dat het net zo’n traditie was als de midzomernachtfeesten.

  Opgewekte groet,
  op de lente,
  Peter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s