Mijn absolute favoriete gedicht

Toen mijn kinderen nog iets kleiner waren, heb ik ze heel veel voorgelezen en met mijn jongste( toen10) doe ik dat nog bijna iedere avond. Vaak waren het verhalen (Harry Potter, Kameleon, boeken van Jacques Vriens of Carry Slee en helaas te weinig van bijvoorbeeld Thea Beckman, maar de smaak als vader mag je niet opdringen vind ik) en soms gedichtjes en/of liedjes.

Heel smakelijk heb ik samen met mijn kinderen, tot op de dag van vandaag gelachen om het volgende gedicht:

 

Dag papegaai, zei de pinguïn
Dag papegaai, zei de papegaai
Nee, zei de pinguïn, jij moet dag pinguïn zeggen
Nee, zei de papegaai, jij moet dag pinguïn zeggen
Jij bent een papegaai, zei de pinguïn
Jij bent een papegaai, zei de papegaai
Stomme papegaai, zei de pinguïn
Stomme pinguïn, zei de papegaai

Het is een gedicht van Erik van Os. Ik zou niet weten hoe Erik van Os gezien moet worden in de literaire hiërarchie en het kan me ook niet schelen, ik vind het erg grappig en daarmee is misschien wel alles gezegd over mijn kunstzinnigheid.

6 gedachtes over “Mijn absolute favoriete gedicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s