Een gros woorden voor de week (13 december 2020)

Verkiezingstip voor de PvdA. Zoeken en lijm kopen. Lodewijk Asscher zoekt naar ideologische veren die 25 jaar geleden zijn afgeworpen. Als ze gevonden zijn, opplakken met twee componentenlijm en nooit meer afdoen. De veren die betrekking hebben op eerlijke verdeling moeten vooral gekoesterd worden. Dat dit kan lezen we in het verhelderende boek Fantoomgroei, een bijbel voor iedereen die naar ideologische veren zoekt. Geloof je niet dat maar een beperkte groep rijker is geworden de laatste dertig jaar? Dan heeft de coronacrisis je hopelijk wakker geschud. Ik noem (ouder)zorg, onderwijs, politie, daklozenopvang en justitie! Erst das Fressen dann die Moral! Verdelen dat geld waar we allemaal hard voor gewerkt hebben, de moraal volgt vanzelf. Dus Lodewijk, zoeken, plakken en de PvdA gaat een gouden toekomst tegemoet. Hoeven we onze polariserende energie niet meer te stoppen in emanciperende hobbyclubs. Want iedereen is gewoon iedereen. Toch?

Een gedachte over “Een gros woorden voor de week (13 december 2020)

  1. Pingback: De afsluitende 144 woorden (30 oktober 2021) | sprakeloos verhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s