Begrip, van de dag (142) Nationaalcommunistische prietpraat

 

NATIONAALCOMMUNISTISCHE PRIETPRAAT

 

 

Onlangs heb ik een geweldige ontdekking gedaan op culinair gebied. De fijnproevers mogen nu afhaken, want het gaat niet over verfijnde liflafjes geserveerd op een bedje bio-sla en een goed glas wijn. Integendeel, simpelheid troef maar lekker voor een snelle hap. Voor dat ik het ga verraden moet je weten dat ik als kind nooit naar de McDonalds ging. Had me vader wat op tegen en ik inmiddels ook, want de knoei is niet te vreten met uitzondering van de McKroket. Als we uit eten gingen op snackbar-plus niveau, togen we naar de Wimpy. Netjes frietjes eten op een bordje, met mes en vork, geen geknoei met blote handen. Mijn afkeer tegen de McDonalds betreft trouwens meer het imperialistische concept, maar daar maak je in Nederland geen vrienden mee. In Frankrijk trouwens wel, maar die zijn dan ook nationalistischer.

Na een stadswandeling at ik in gezelschap van een superboer, we gingen naar de wedstrijd Feyenoord – de Graafschap, wel zin in een hapje eten, gewoon even een snelle hap. Wie liepen langs de Maas en kwamen Brutus Beer voorbij. We verwachtten een hoop geschreeuw van gillende opgewonden kinderen, maar de kaart met vlees, salades en friet hielp ons over de drempel. Eenmaal binnen waren er veel zware houten meubelen en er was duidelijk nagedacht over enige mate van gezelligheid. Er waren geen schreeuwende kinderen, sterker nog alleen maar volwassenen en zelf gereserveerde tafeltjes. We bestelden een berespies, heerlijk simpel en zeer betaalbaar. Goed, het is een fractie duurder dan de Amerikaanse vreetschuur, maar tien keer zo lekker. Bovendien kun je er een biertje bij drinken.

Mijn oudste zoon, ook altijd wel in voor een lekker hapje eten, is altijd geïnteresseerd in waar ik gegeten heb. Toen ik ‘Brutus Beer’ zei, riep hij:”O dat is wereldberoemd in Rotterdam.” Dat weet hij dan weer. Ik niet, maar weet inmiddels dat er meer dan 25 vestigingen zijn in Rotterdam en omgeving en zelfs al enkele verder weg. Ik ben voorstander dat heel Nederland vol geplempt wordt met Berenrestarant, vooral ook langs de autobaan. Kunnen we al die ontsierende zeurpalen opruimen en het grootkapitaal een poepie laten ruiken. Gewoon een eerlijk Hollandsch concept. Ik weet het is een beetje nationaalcommunistische praat, maar dat mag tegenwoordig wel. We kunnen maar beter goed voorbereid zijn als de grenzen hermetisch afgesloten worden.

3 gedachtes over “Begrip, van de dag (142) Nationaalcommunistische prietpraat

 1. De nieuwe Schijf van Vijf is blijkbaar aan jou voorbij gegaan.
  Gij zult vooral Groenten en Fruit gaan eten is een van de dwingende en dringende aanbevelingen.
  Over alcohol misbruik zal ik helemaal niets zeggen.

  Ik wens je wel een smakelijk eitje eten dit komende weekeinde.

  Vriendelijke groet,

  • Ik geloof dat ik schijt heb aan de schijf van vijf, nieuw, oud, toch vier………..Ik geloof in evenwicht (en dat is er ook niet altijd hoor) maar zo’n opgelegde fundamentalistische truttigheid is aan mij niet besteed.
   Recalcitrante groet,

   • De dieetmethode van het balansen heb ik aan mij voorbij laten gaan.
    Ik ben trouwens nog steeds te zwaar.
    Morgen maar geen eieren voor mij.

    Vrolijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s