Begrip, van de dag (91) Tegen

TEGEN

Mijn begrip is vandaag tegen. Eigenlijk had ik Keulen willen kiezen, maar ik ben niet tegen Keulen, want Keulen is een geweldige leuke stad. Trouwens Keulen is niet vandaag, maar was al vijf dagen terug. Hoe is het toch mogelijk dat de nieuwsgaring, zelfs op de sociale media zo langzaam is gegaan. Daar ben ik op tegen. Hoe kan het dat gevestigde mediabronnen, tv en kranten, zo mondjesmaat zijn met duiding en achtergronden? Dit geldt voor alle media, links en rechts. Daar waar het andere onderwerpen betreft is eerst vaak de mening gemaakt en dan wordt er gezocht naar bijpassende nieuwsgaring. Godverdomme, het gaat om massa-aanranding in het publieke domein nota bene. In dit geval ben ik niet tegen vloeken trouwens.

Ik ben tegen stigmatiseren. Ik ben tegen de PVV die al jaren het vuurtje oppookt. Ik ben tegen de wegkijkende andere partijen die ontkenden dat er angst en onwetendheid is. Of je angst en onwetendheid kunt invoelen of niet, het is er wel. Net zoals er vluchtelingen zijn en komen. Deal met die realiteit en geef massa-hysterie geen kans, bijvoorbeeld op de sociale media. Ik ben tegen verkrachting, maar ik ben ook heel erg tegen het toe-eigenen van vrouwen als het gaat om ‘onze vrouwen en dochters’. Je verkracht geen enkele vrouw, kind of man of het nu een Duitse, Syrische of Jezidische is. Ik heb maar één vrouw en dat is nog niet eens mijn eigendom. Ik ben trouwens ook tegen verbale verkrachting van PVV-adepten ‘Daar moet een piemol in‘.

Ik ben tegen het stilzwijgen van daderschap als het om deze proporties gaat. Name en shame van mijn part, wees in ieder geval transparant. Ik ben tegen de onduidelijkheid als het gaat om wie deze groep is. Zijn het gevestigde Noord-Afrikanen of zijn het asielzoekers? Dat maakt nogal een verschil. Als het Duitse jongeren zijn, met roots uit genoemde moslimlanden, dan weet je dat je met de nieuwe stroom, de vluchtelingen, echt een andere aanpak nodig hebt. Niet die van wegkijken en onverschilligheid zoals de afgelopen decennia gebeurd is. Als het vluchtelingen zijn, ja dan? Dan hebben we met zijn allen echt een groot probleem. Het draagvlak verdwijnt, maar de vluchtelingen blijven toch wel komen gezien de heksenketel in landen van herkomst. Ik ben dus ook tegen nog grotere problemen.

Een gedachte over “Begrip, van de dag (91) Tegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s