ALLES DRAAIT

 

Een van mijn favoriete bezigheden is in de auto naar de radio luisteren. Mijn voorkeur is Radio 1. Naast de overvloed aan nieuws en achtergronden mag ik graag luisteren naar interviews met enthousiaste mensen, het maakt me vaak niet uit over welk onderwerp. Een boek, een hobby, een kunstenaar of een leraar Nederlands die anderen weet te enthousiasmeren. Ik vind het allemaal prachtig. Een paar weken geleden hoorde ik een kort gesprek met Ellen ten Damme. Ze zong ook een van haar nieuwste liedjes, Alles draait. Geinig dacht ik, moet ik thuis nog eens horen. Youtube had ‘m. Mooi dacht ik, prachtig filmpje trouwens. Nog een keer kijken en luisteren. Ik was zowaar zelf enthousiast. Ik dacht, delen maar op Facebook, laat ik eens gek doen.

Vandaag was het een gewone dag met een stapel werk. Natuurlijk de kranten stonden vol met het nieuws van vrijdag de 13e in Frankrijk. Het hele weekend heb ik beschouwingen gelezen over hoe Frankrijk moet reageren, hoe het zo ver heeft kunnen komen en vooral hoe we verder moeten. En bij iedere bespiegeling weer een andere ‘we’ met een andere verklaring en dito oplossing. Overigens heb ik vandaag weinig nieuws geluisterd. Ik zei al, er lag veel werk te wachten. Uiteraard met collega’s een minuut stilte en de gesprekken bepaalde voor een deel de gevoelens van onmacht, onbegrip en vertwijfeling. Het werk is nooit af, dus laat in de middag plannen voor de volgende dag, de trein naar huis en thuis stond een pan soep te wachten om opgewarmd te worden. Ellen ten Damme zingt het dan ook Alles draait.

Alles draait maar door, gewoon door, is zo ontzettend waar. Parijs, Beirut, Sinaï, de reactie van Parijs, de overleggen tussen de grote leiders, de retoriek van alle partijen, het is even nieuws, maar verder draait alles gewoon door.

‘Het leven is een circus
Om te lachen en te huilen
We draaien rond in cirkels
Ook al wil je je verschuilen”

Misschien na vrijdag is het liedje Alles draait nog wel veel mooier en intenser. Dus al vind je dit een klote blogje, kijk in ieder geval naar het youtube-filmpje van Ellen ten Damme Alles draait.. En daar mag u mij dan wel voor bedanken. Graag gedaan.

 

Ook hier draait alles door, dus veranderingen zorgen ervoor dat ik het youtubefilmpje niet rechtstreeks op het blog kan zetten.

 

Begrip, van de dag (42) Alles draait

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s