Kakelkrant van Sprakeloos 43: Het uur ‘U’ voor PVV

De laatste tijd lijkt het wel of er via een slinkse weg de cultuursector alsnog gesubsidieerd wordt door dit kabinet. Ik durf niet te beweren dat het cultuur met een hoofdletter C is, bovendien is het vooral clownerie en cabaret dat de aandacht krijgt. Vandaag was het PVV-er Harm Beertema die het podium beklom en het uur U voor de PVV invulde. Het net zoals bij echte kunst, het mag schuren en het mag irriteren. Als het maar tot discussie leidt.

En schuren en irriteren dat deed het, zeker ook bij mij. De PVV die oproept tot respect in de klas, terwijl ze zelfs in de kamer niet schromen om een uitstekende Tokkie te kunnen spelen. Ze zijn daar Knettergek bij die club of om met de Grote Regisseur te spreken ‘doe ‘ns ff normaal man‘.

Kent u die intelligentievraagstukjes van: EEN TAFEL : STOEL als PEPER : ZOUT ?

Dit is zomaar een willekeurig voorbeeld. Ik moest er aan denken bij de grapjasserij van de heer Beertema. Het oproepen van respect door de PVV is politiek gezien de grootst denkbare tegenstelling.

Ter vergelijking: PVV : respect is als

De Paus : condoomverkoop

Bond voor vloeken : organiseren nationale GVD dag

Prins Bernhard : echtelijke trouw

Albert Verlinde : Doutze Kroes

Johan Cruijff : Louis van Gaal

Job Cohen : koffie

PvdD : promotie Morgan in Tenerife

Moslim : everzwijn

Een schier oneindige lijst is mogelijk. Ik stel voor, als we dan toch op Cultuur bezuinigen, laat de PVV dan het voorbeeld geven en ophouden met die stompzinnigheden voor de Bühne te verkondigen. Maar zolang het kabinet dit gedoogd, zitten we er maar mooi mee opgescheept. En bij een kabinet is het niet zoals op televisie, dan zappen we maar weg. We zijn verplicht te consumeren.

Een gedachte over “Kakelkrant van Sprakeloos 43: Het uur ‘U’ voor PVV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s