Zijn homo’s veiliger bij ‘kut-Marokkanen’ of Duitse boeren?

Vandaag weer zo’n nieuwsbericht waar ik helemaal niets mee kan. ‘Onze’ moslims – het zijn natuurlijk onze moslims als ze ‘positief’ in het nieuws komen – denken genuanceerder over homo’s dan de boer in Duitsland of de gemiddelde Griek. Allereerst denk ik wie bedenkt nu dit onderzoek, maar goed er zijn wel meer bizarre onderzoeken te vinden. Vervolgens vraag ik me af welk doel het dient? Moet ik de Duitse boer nu verafschuwen, of moet ik de ‘kutmarokkanen’ nu gaan vertroetelen? Of zullen we Griekenland toeristisch massaal gaan boycotten, dan kunnen ze hun staatsschuld helemaal nooit meer afbetalen. Eigen schuld, dikke bult, moet je maar iets toleranter zijn ten opzichte van de ‘anders geaarde’ medemens. De Grieken kennen hun eigen geschiedenis kennelijk niet meer. Het is voor mij bevreemdend om de homofobie van de verschillende groepen met elkaar te vergelijken.

Weet je waar ik nu echt nieuwsgierig naar ben. Hoe denken de Noord-Italiaanse boeren over de smakelijkheid van Irish Stew als we dat afzetten tegen de de smaakvoorkeuren van hun Litouwse of Portugese beroepsgenoten. En hoe denken de Italianen anders over Zweedse blondines in vergelijking met Turken of Zuid-Spanjaarden. En wat mij niet het meest intrigeert, zullen Zweedse lesbo’s anders denken over de zojuist overleden Elizabeth Taylor in vergelijking met lesbo’s uit Istanbul of Belgrado.

Volgens mij is er homofobie of geen homofobie. Wat is dan een beetje homofobie? Is dat (citaat van een fundamentalistische imam) dat je homo’s niet meer van een flat gooit, maar dat een bovenwoning voldoet? Ik weet het echt niet, maar van dit soort onderzoek wordt ik niet wijzer.

8 gedachtes over “Zijn homo’s veiliger bij ‘kut-Marokkanen’ of Duitse boeren?

    • voor mij niet overtuigend, in ieder geval niet helder, blijft over de vraag over het werkelijke nut bij mij, bovendien het kopte in de volkskrant wat telegraafachtig, dus dat gebruikte ik ook voor mijn blog en en het doet recht aan mijn vraag dat er zoveel zaken onderzocht worden op dit niveau.

  1. Ik ben een homo sapiens vind ik en daar zou men zich eens wat meer in moeten verdiepen 😉
    Al die domme labeltjes slaan nergens op, zoals ik ergens al eerder zei, het gewoon mens zijn zou op de eerste plaats moeten staan onder de mensen (is al moeilijk genoeg voor velen).

    Fijn weekend!

    Uitleg: Homo sapiens (Latijn: verstandige of wijze mens)

  2. Pingback: sprakeloosverhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s