Zwarte dag voor Linda de Mol en mijn vrouw/21-12-2007

Het is koud, de langste nacht staat voor de deur en de kerstdagen met verplichtingen komen eraan. Drukte en narigheid alom voor een lading gezelligheid. Maar eerst nog een weekend om bij te komen van het werk. De vrijdagavond is de avond bij uitstek dat de man des huizes gaat koken, ik dus. In mijn geval is dat op de fiets naar de Appie Happie voor wat drinken, koekies en chips en op de terugweg een vette hap halen bij de cholesterolkeet. Vier frietjes speciaal, twee frikadellen speciaal en twee bamischijven. De telefoon gaat, maar die hoor ik amper want de dikke winterjas absorbeert het geluid.  Ik ben te laat. Voordat ik met mijn behandschoende vingers mijn telefoon, volgens mijn nageslacht een ouderwetse koelkast (een Nokia uit 2001), uit de zakken weet op te diepen, rest mij slechts het afluisteren van de boodschap. Mijn vrouw verzoekt me om de nieuwe ‘Linda’ te kopen, kan ze lekker op de bank liggen en een beetje lezen. Begripvol als ik ben, vraag ik aan de beheerder van de friettent om nog even te wachten met de bestelling. Ik moet nog even een boodschap doen. Ten overvloede krijg ik nog een boodschap mee hoe de cover eruit ziet, te weten Linda in bikini. Dit is hard nodig natuurlijk, want de letters Linda zeggen mij natuurlijk niet voldoende en de kans dat ik een oud exemplaar uit de winkel haal is natuurlijk levensgroot. Het vertrouwen van mijn wederhelft om deze specifieke boodschap tot een goed einde te brengen is niet bijster groot, maar haar afhankelijkheid in deze des te meer. Het is immers koud en de behoefte om met een glossy op de bank te gaan liggen is immens.

Bibberig, beladen met anti-Sonja Bakker voedsel en de Linda, krijg ik een warm welkom. De calorieën worden in een recordtempo naar binnen gewerkt, de boel opgeruimd en met de Linda in de hand nestelt wordt de bank bezet door mijn vrouw. Lekker warm, dus laat de koude lange winteravond maar komen.
De coverfoto van Linda is gefotoshopt volgens mijn vrouw. Ze staat er veel dikker op dan ze in werkelijkheid is volgens haar. Eigenlijk vindt ze dat Linda de Mol de wat ronde vrouw er eigenlijk belachelijk mee maakt. Bij nadere beschouwing komt ze er achter dat het hele tijdschrift een grote fakebende is, van onwaarheden, nepinterviews en misleidingen. Dat is ook de opzet van dit nummer van het populaire tijdschrift “Linda”. En dat alles onder het mom van humor. ‘Godverdomme, wat een afzetterij zeg.’ terwijl mijn vrouw het blad naast zich neer smijt. Ik kijk haar verbaasd aan, zeg niets en kijk in het blad. Ik zie het verschil niet met de reguliere nummers van de Linda en zeg dat ook als troost voor mijn vrouw. Dit blijkt niet de juiste troost te zijn, integendeel. Ze heeft het over heuse afzetpraktijken want het blad was ook nog dichtgeseald, zodat vooraf niet een snelle blik geworpen kon worden op de literaire hoogstandjes die er normaliter instaan. ‘Doe niet zo belachelijk, heb ik daar bijna vijf euro voor uitgegeven, staat er alleen maar onzin in en bovendien is die foto op de voorkant een regelrechte aanfluiting voor de vrouw die iets zwaarder is dan al die soepstengels van de Gooise matras!’

Als het over die boeg gegooid wordt, weet ik inmiddels dat zwijgen en begripvol knikken de beste remedie is en dat doe ik dan ook hevig. Ik besef terdege dat haar lange donkere winteravond er een stuk minder prettig uitziet dan ze van te voren had gepland. Mistroostig kijkt ze naar GTST. Ik heb met haar te doen en vraag aan haar of ik voor de gezelligheid mee zal kijken, geheel tegen mij gewoonte in. ‘Nee,’ snauwt ze bijna tegen me. ‘Dan niet, ga ik de krant wel lezen’. Onderwijl mompel ik: ‘Kutwijf………die Linda de Mol.

6 gedachtes over “Zwarte dag voor Linda de Mol en mijn vrouw/21-12-2007

  1. Pingback: Even Linda de Mol misbruiken | sprakeloosverhalen

  2. Tegenwoordig zijn er nogal misverstanden over aandoeningen. Er hoeft iets maar een piek in de publiciteit te hebben gehaald of je krijgt al zo”n vooroordeel. Dit zijn aandoeningen die vaak in de publiciteit hebben gestaan en je hoeft er maar enig zins op te lijken of leken en burgers zeggen dat al zonder het fijne er van te weten.. Ook artsen slaan de plank nog wel eens mis. Zoals Anorexia nervosa eetstoornissen en A.D.H.D. en het borderlinesyndroom. Sommigen wilden daar indruk mee maken om interessant en gewichtig over te komen door het aan te praten. Iemand die er maar enigzins maar op leek kreeg al zo”n vooroordeel. Ook vaak Anorexia. dan was iemand wat tenger uitgevallen en dan kreeg men al bijvoorbaat zo”n diagnose terwijl men dan ook nog leek was. Vaak heeft het in roddelboekjes gestaan en iedere boerenlul zei dit maar bij iemand die er maar op leek en die konden ze dan niet eens. Ook specialisten slaan de plank zeer vaak mis. Ze kunnen niets en terwijl de eigen bijdrage nu wel erg hoog is en de prestatie laag. Als ze geen zin hebben om te werken of te praten of kunnen niet praten dan verwijzen ze je zo naar de hulp. Ze willen je uitspelen met zo”n vooroordeeldiagnose om interessant en belangrijk te zijn. Iemand hoeft maar even druk te zijn of je krijgt van iemand die er van heeft gehoord dan direct te horen dat het wel eens A.D.H.D. zou kunnen zijn. En dan zo oppervlakkig oordeel voor zo veel ziektenkostenpremie en eigen nijdrage. Ze willen alleen maar beter van je worden. Als het hun doel niet dient in hun beroep dan hoeven ze je niet en willen zich na dat wat zij misgezegd hebben en misdaan hebben niet verantwoorden. Decadent en corrupt. Verfijnd en lux willen leven zonder werkelijke inhoud dan vooroordelen. Alles wat ze zeggen of hebben gezegd weten ze niet meer of ontkennen ze. .

    • Ik begrijp niet meteen de link met mijn stukje al gaat het inderdaad over mijn verbazing over ‘dik’ zijn, maar het ging meer over reclamebeelden i.p.v. eet- of aanverwantestoornissen. Maar met evenveel plezier laat ik het staan.

  3. Linda de Mol zou zo maar een Transsexueel kunnen zijn,niks mis mee,maar zeg het dan ff Linda…Linda heeft geen taille en geen heupen,en haar handen,vingers zijn groot,lang,liters Botox,fillers,hormonenpillen etc…Als Kelly van Big Brother een Transsexueel is,waarom Linda niet?omdat het niet verteld word?Als Kelly nooit had verteld dat ze geboren is als jongetje,had NIEMAND in Nederland geweten dat Kelly van Big Brother Transsexueel is.

    • man of vrouw of iets ertussen in. het is mij om het even. Maar de biologie van een de mens, man of vrouw of iets er tussen in, is veranderlijk naarmate de leeftijd vordert. Vrouwen krijgen iets minder taille. Ze blijven wel lief hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s